CAN/CAN FD USB převodník pro náročná průmyslová prostředí

Převodník Kvaser U100, flexibilní CAN / CAN FD – USB převodník s intuitivní LED signalizací pro náročné aplikace.

Kvaser U100 je robustní jednokanálový CAN/CAN FD – USB převodník nové generace se zvýšenou galvanickou izolací a vylepšeným mechanickým provedením, který je vhodný pro náročné aplikace hybridních a elektrických vozidel, těžkého průmyslu a armády.

Převodník je kompatibilní se SAE J1939, CANopen, NMEA 2000® a DeviceNet protokoly a díky svému robustnímu provedení je vhodný pro námořní a průmyslové aplikace.

Elektrické a mechanické parametry

Převodník má IP67 krytí s odolností vůči vodě a prachu, jeho galvanické oddělení komunikačního kanálu je 5000 V AC RMS po dobu 60 sekund a provozní teplota je -40° C až +85° C.

Inteligetní LED uživatelské rozhraní

Dva LED bar grafy se zvýšenou viditelností signalizují real-time stav příjmu a odesílání, vytížení sběrnice a chybové stavy CAN kanálu.

Při návrhu této nové generace převodníků byl kladen důraz na dobrou viditelnost LED signalizace, která je v průmyslovém prostředí vyžadována. Obecný problém bývá, že většina LED kontrolek je špatně viditelná. Tato nová generace převodníků od firmy Kvaser tento problém řeší LED bar grafy se zvýšeným optickým výkonem, díky tomu je stav Kvaser U100 převodníku viditelný i z několika metrů.

Bar grafy informují o toku dat každým směřem. Pokud svítí polovina sloupce, znamená to, že daný směr je vytížený na 50% kapacity CAN sběrnice se zohledněním zvolené rychlosti kanálu (baud rate).

Chyba na sběrnici a přetečení vnitřního bufferu převodníku je signalizováno zčervenáním daného sloupce, čímž je uživatel informován v jakém směru chyba nastává. Bílá barva značí varování a modrá systémovou konfiguraci.

Modulární architektura

Převodník má pro zapojení do PC i do sběrnice kabely s konektory. Oba kabely a konektory je možné díky modulární architektuře  v případě silného opotřebení či zničení vyměnit přímo námi bez ztráty záruky a bez porušení krytí IP67. To snižuje náklady životního cyklu převodníku a zkracuje dobu případného servisu.

další informace