Univerzální USB převodník pro CAN, CAN FD a LIN

Kvaser Hybrid 2xCAN/LIN je univerzální USB převodník s dvěma CAN/LIN kanály. Každý kanál může fungovat jako CAN nebo LIN a přepínání mezi těmito sběrnicemi se provádí pouze softwarově. Kanály jsou na sobě nezávislé, každý je galvanicky oddělený a samozřejmostí je podpora CAN FD protokolu (ISO i non-ISO).

S Kvaser Hybrid 2xCAN/LIN uživatel získává flexibilitu v použití, jelikož je pouze na něm, jestli zrovna potřebuje dva CAN kanály, dva LIN kanály, či jejich kombinaci. Tento převodník zejména ocení firmy pracující v automobilovém průmyslu, kde se CAN, CAN FD i LIN sběrnice používají téměř všude a velice často dohromady.

Převodník je plně kompatibilní s Kvaser ovladači, které jsou zdarma ke stažení, a také s Kvaser SDK pro CAN a LIN, které je také zdarma a obsahuje řadu příkladů v jazycích C, C++, C#, Delphi, Java, Python, and Visual Basic. Je také plně podporován softwarem X-Analyser a lze ho tedy použít pro monitorování a simulaci CAN, CAN FD a LIN sítí.

Pro firmy využívající CAN a LIN sběrnice bylo vždy náročné komunikovat po obou sběrnicích. Toto řešili kombinovaným převodníkem s jedním kanálem pro CAN a jedním pro LIN, což je drahé řešení, a nebo dvěma oddělenými převodníky, jeden pro CAN a druhý pro LIN, což není praktické a v mnoha případech také drahé. Kvaser Hybrid 2xCAN/LIN je řešení vyhovující z finančního pohledu i z praktického hlediska. Nejen, že vychází levněji než výše zmíněná řešení, ale také díky softwarovému přepínání CAN/LIN na kanálu poskytuje mnohem větší flexibilitu.

Prohlédněte si technickou specifikaci převodníku.