LIN převodník na RS-232/CAN bus

Nově nabízíme převodník LIN sběrnice na RS-232/CAN bus, který umožní uživateli jednoduché propojení těchto sběrnic. Převodník (brána) je dostupný ve dvou verzích: LIN-RS232 a LIN-CAN.

Převodník lze využít pro oboustranné spojení LIN sběrnice na RS-232 nebo CAN a na vyžádání lze dodat zdrojové kódy příkladů, aby si uživatel mohl vyvinout vlastní aplikaci. Zařízení obsahuje bootloader a firmware lze do zařízení nahrát přes dodávanou PC aplikaci.

Využití adaptéru je všude tam, kde je nutné simulovat nebo testovat elektronické zařízení po LIN sběrnici. Příkladem je testování elektronické řídicí jednotky na výrobní lince, kde je nutné komunikovat mezi PLC a testovaným zařízením. Zařízení lze umístit na stůl nebo namontovat na DIN lištu.

Prohlédněte si katalogový list zařízení a technickou specifikaci.

LIN bus je sběrnice s Master-Slave topologií, kde prvky sběrnice jsou v zapojení otevřeného kolektoru (open-drain). LIN komunikace je velmi podobná běžné sériové komunikaci (UART) s výjimkou začátku LIN rámce (Synchronization Break) a podporu pro LIN komunikaci dnes mají i ty nejlevnější mikrokontroléry na trhu. LIN se vyznačuje nízkou cenou za komunikační jednotku a oproti například CAN sběrnici je o mnoho pomalejší (běžné rychlosti LIN jsou 9600 – 19200 Baudů). Díky nízké ceně je LIN protokol používaný v automobilovém průmyslu pro komunikaci mezi řídicími jednotkami, senzory a aktuátory, kde je kladen velký důraz na nízké náklady a pomalá komunikace postačuje. LIN se využívá pro moduly komfortní elektroniky vozidla jako jsou zrcátka, okénka, sedačky, střešní okno či světlomety.